Vervoer uw vracht over het water. Want kiest u voor vervoer over water, dan kiest u de juiste weg. Daar is nog ruimte genoeg. En de binnenvaart is ook nog eens de milieuvriendelijkste vorm van vervoer. Echt waar!
Home » Nieuwe instroom

Nieuwe instroom

In de binnenvaart is er altijd vraag naar nieuwe en jonge instroom en dit is natuurlijk altijd een goede reden de mogelijkheid te bieden aan jonge mensen die voor dit beroep kiezen.

Er zijn in de huidige maatschappij jonge mensen die om welke reden dan ook geen uitblinker zijn in de schoolbanken. Zij willen graag "zien en voelen" waar zij mee bezig zijn en deze jongelui zijn dan ook vaak kanjers in het zogenoemde "veldwerk". De praktijk dus. Nu biedt gelukkig de overheid de mogelijkheid deze jongeren onder te brengen in het L.W.T. en dit staat voor Leer/Werk Traject. Zij ondervinden direkt aan den lijve wat het inhoud om in de binnenvaart te werken en te leren en er zijn een flink aantal die blijken ineens van alles op te pikken en gaan met een sneltreinvaart door de lesstof. Ook bouwen zij in die tijd reeds een aantal vaardagen aan boord op en dit wordt bij gehouden in het "dienstboekje" die ze vanaf de eerste dag aan boord mee nemen en daarin hun gedane reizen bijgeschreven krijgen. Het begint in de regel met een snuffelstage (proefweek) om te kijken of de keuze die zij gemaakt hebben ook voldoet aan de verwachtingen en of het ook dat is wat ze in de toekomst willen blijven doen. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Hieronder nog een paar fotos van Marquin die hier tot november van het afgelopen jaar aan boord was voor een tijd van twee jaar. Het gaat goed met hem. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Leuk! De ouders van Marquin waren t.g.v. zijn verjaardag een weekend mee aan boord. Nu kon Marquin eens aan z’n ouders laten zien hoe ver hij al was. Een complotje was dit een beetje, want we hadden dit zonder Marquin zijn medeweten opgezet bij wijze van verrassing. Het had het gewenste effect. Dat gezicht van die jongen vergeten we allemaal niet meer toen zijn ouders voor het schip stonden.  

Ze waren erg geboeid door alles wat hun zoon al in zijn mars had. Ja, Shadow had het ook naar zijn zin.

Samen even op het voordek met pa. Dat is voor Marquin een heerlijke opsteker.

Overigens, wijzelf hadden ook een heel gezellig weekend. Ook wij genoten van een bijzonder leuk weekend met deze mensen. Net een minivakantie.

De band is inmiddels allerhartelijkst. 

----------------------------------------

----------------------------

-----------

Hierboven Lukas die hier aan boord anderhalf jaar lang is geweest en de basis van het vak heeft geleerd. Hij is verder doorgestroomt en gaat nog steeds goed vooruit.

Het werk gedaan en mooi weer? Dan is er ook tijd voor iets leuks.

 

 

 

 

Met een aantal jongens wordt er ook na hun tijd hier aan boord nog een leuk contact onderhouden en sommige hebben het al tot schipper/kapitein geschopt.

     

Ook de ouders zijn een belangrijke factor, want zij geven  hun kind wel aan een vreemde mee en ook met een aantal ouders houden we er leuke en hartelijke  contacten aan over.