Vervoer uw vracht over het water. Want kiest u voor vervoer over water, dan kiest u de juiste weg. Daar is nog ruimte genoeg. En de binnenvaart is ook nog eens de milieuvriendelijkste vorm van vervoer. Echt waar!
Home » De scheepshond

Onze scheepshond "Shadow"

Wellicht is hij opgevallen, maar de hond aan boord heeft de naam Shadow en is al weer 10 jaar oud. Het is een sheltie oftewel een shetland sheepdog.

Het karakter kenmerkt zich als trouw, aanhankelijk, kindvriendelijk, erg pienter, soms dolkomisch en vooral heel erg lief. In tegenstelling tot wat men denkt is de Sheltie erg makkelijk te verzorgen en dan gaat het met name over de vacht die er erg bewerkelijk uit ziet. Af en toe de kam er door en de eventuele klitten los kammen en klaar. 

Voor de voeding hebben we gekozen voor de verse variant en daar mee wordt dus letterlijk bedoeld dat er geen brok van welk merk dan ook aan boord komt. Een lade in de vriezer hebben we appart ingericht voor al het versvoer zoals Carnibest, Prins, Rodie en af en toe een flinke kluif van de slager voor zijn gebit en je hebt de verzekering van een gezonde hond. 

 Hieronder een jeugdfoto van Shadow

Belangrijk en dat is trouwens met elke hond is dat je weet uit wat voor nest de pup komt en wie daar de eigenaar van is. Als deze dan ook nog bijvoorkeur aangesloten is bij een overkoepelende organisatie (Raad van beheer op kynologisch gebied) die de kennel heeft gecertificeerd kun je met een gerust hart over gaan tot de aankoop van een pup. Wij werden attent gemaakt op de kennel "Vom Heiligenblut" in West Brabant en toen we er binnen stapten waren we meteen verkocht. En wie is dat niet bij het zien van zo'n kleine pup? We waren blij dat we voor deze kennel hadden gekozen, want tot op de dag van vandaag kunnen we bij Lia (de eigenaresse van de kennel) altijd terecht voor welke vraag dan ook. Mochten wij voor een paar dagen weg moeten of met vakantie, wordt Shadow daar onder gebracht, want zij heeft ook de mogelijkheid tot vakantieopvang. Daar wordt Shadow liefdevol opgevangen en verzorgd. Hij leeft er dan vrolijk tussen alle andere shelties als een volwaardig lid van de groep. Wilt u er meer van weten? Dan klikt u hier en u bevindt zich direkt op de site en krijgt u precies de juiste informatie over alles wat met een sheltie te maken heeft. 

 

Ja, Leuk, even knuffelen met de buurhond. Ook een Sheltie.